måndag 5 augusti 2013

Jag blev frågad om jag har några tips till dem som vill ge sej ut i världen och visst har jag det!! Dessa saker är såna som jag själv tänkt på, men sen är det ju olika från person till person hur alla tänker.

Tips nummer 1:
Tro på dej själv!

Redan från första dagen när du sitter hemma och bara tänker tanken. Ska du iväg kan du göra precis vad du vill! Hela världen är öppen och det är meningen att du ska ha ett underbart liv! Tänk igenom vad som är målet med din resa, vad du vill åstadkomma och varför? Det är säkert trevligt att ha planer men de är mycket enklare att uppfylla om man vet varför man gör det! Sen är du lika bra som alla andra (om inte bättre, de finns ingen jantelag här ute inte!!) kan andra kan du också! Om du vill. Slå på stort när du endå är igång :)

Tips nummer 2:
Älska utmaningar!

Vill du att allt ska vara enkelt och färdigt dukat borde du stanna hemma hos mamma. Världen är dock väldigt enkel, om man väljer att se det så. Men så många gånger det har gått fel för min del, när jag varit nära att sätta mej ner för att dö. Men känslan när man sen klarat av allt, på egen hand, den känslan gör en till den du är bara att 100 gånger starkare. Utmaningar är en del av livet och de är något man alltid ska räkna med. Dessa har dock visat mej vem jag är och enligt mej är det spännande att inte riktigt veta vad som väntar.

Tips nummer 3:
Var öppen men smart

Alla har väl hört att man inte ska prata med främlingar och det stämmer väl delvist. Man behöver ju inte prata med de märkligaste människorna, även om de märkligste kan vara de bästa. Men ge alla en chans. Kommer man helt själv till ett nytt ställe så är det väldigt ensamt om man inte har nån att umgås med. Jag träffade en uteliggare i LA och han visade sej vara en av de bästa jag träffade där (yes it's true), jag träffade en random kille på flyget hit som visade sej vara supersnäll och har kunnat visa mej runt och gett mej nya kontakter. Och för att inte prata om alla trevlig smalltalk och historier jag hört på buss/ metron. Alla ger en nånting, på gott å ont. Även fast man inte alltid vet det. Sen ska man inte glömma att det givetvis alltid finns massa bullshitt också, så man behöver bara tro på hälften. :)

Tips nummer 4:
Gör det för din egen skull

Enkelt! Det kommer alltid, alltid(!) vara människor som försöker påverka dej, försöka berätta hur och vad du ska göra, vad du inte ska göra, hur du ska va eller vad som är "rätt" å fel. Lyssna och kom ihåg bra å viktiga saker men glöm resten. Innerst inne vet du själv vad som gäller, och det är just det som driver dej. Men find out olika alternativt eftersom de kan ge dej enklare vägar, men gör dina egna beslut så du vet vad du håller på med :)

Tips nummer 5:
Det är okey att känna sej osäker

Klart att man inte har en aning om vad man gör om man aldrig gjort det förut. Klart alla hemma tror att man åker i fängelse i dubai om man tuggar tuggummi på metron eftersom det är vad de hört. Min poäng är att man lär sej med tiden, man skaffar sej egna erfarenheter, och man lär sej av sina dumheter och sina misstag. Men dessa saker är ju självaste resan! Allt nytt är skrämmande, men spännande! :)

Nu vill jag ju inte uppmana folk att göra allt som är utanför eran kontroll. Research så känns de tryggare och gör saker som känns skrämmande på ett bra sätt. Magkänsla kallas de väl? Dessa saker ska ju medföra glädje, inte illamående för att du är så nervös. Haha men jag kan ju meddela att jag hittills inte vetat ett dugg av vad jag gett mej in på, men jag har inte ångrat en sekund av de dagar jag varit borta det senaste året.

"do one thing everyday that scares you"

2 kommentarer:

  1. Bra tips du delar med dej av sis! Du är bäst! <3 puss! / Mi

    SvaraRadera

Bloggintresserade

tills vi ses igen

take care