måndag 9 februari 2015

så är man tillbaka i phuket. Kan lungt påstå att det är en annorlunda upplevelse att resa i thailand än vad jag är van vid. Denna gången har vi bara "gått in" till en resebyrå (som de finns tusen av och som oftast är ett litet bord på gatan) dagen innan och fixat oss en enkelbiljett från punkt A till B. Mycket enkelt. Betalat 25 euro/pers för en 12 timmars resa. Pick up från hotellet och sen är allt ordnat, just go with the flow. The flow i dethär fallet är alla andra turister som är lika förvirrade som en själv.

Man tänker ju att man åker med minibussen som plockat upp en hela vägen till båten som är ca 20 min iväg och sen med stor buss när man kommer iland i resterande 5 timmar. Men så ät det icke. Minibuss-stor buss - båt - samma stora buss som innan - flaktaxi - en annan stor buss och en vanlig taxi sista biten. Allt detta händer utan engelska och små thailändare som ser likadana ut och som kastar ens väska hit och dit. Det som fashinerar mej är att de verkligen har full koll, på allt och alla och ser till att man kommer rätt. Man får några lappar påklistrade på tröjan och sen blir man bara pekad vidare. Så total organiserad kaos helt enkelt. Men tummen upp för denna nya upplevelse och allt är verklige möjligt, bara man tar en sak i taget. :)

Nu är det inte mycket tid kvar här. Har längtat till vanlig civilation och fick det verkligen bekräftat idag när jag tog ett löjligt stort glädjeskutt av att se ett h&m, men måste erkänna att ja kommer sakna thailand lite, och framför allt m. Kommer vara så jobbigt att lämna han igen, och inte vet vi när vi ses igen heller. Tacksam för att vi fick resa ihop en tid iaf.

Så ikv ska vi ut och äta 3 rätters och ha en tidig valentines middag. ;) Vi firde ju jul i oktober tillsammans också så de är helt normalt för oss haha och I morgon har vi bestämt att gå på vip bio å äta popcorn. Mys.

Jaja, so long xxx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

tills vi ses igen

take care