onsdag 28 augusti 2013

Så hur är egentligen dubai??? Är det som på bilderna och är det så strängt att man hamnar i fängelse för minsta lilla? Nä inte riktigt.

Här lever de precis som alla andra, men de e klart. Det är nog det land var man har mest kläder på sej i sådan värme. Vanligtvis klär man ju av sej å sätter shorts eller sommarklänningar men här känns de obekvämt att vara för avklädd, även om du kan om du vill. (fast de kan anses respectlöst förstås) Samtidigt är det så kallt inne att man vill ha kläder på :)

Med tanke på hur strikt religionen är här, så blir man förvånad över hur bra de kan tolerera andras beteende. Det är precis så det borde vara överallt - var och en me sitt men alla får vara som de vill. Det tackar vi dubai för.

De e klart de finns regler här.... Några av alla tusen är typ att alla som kommer hit måste ha licens för att dricka alkohol, man får inte hålla hand för man får inte visa känslor öppet, eller hångla mitt på dansgolvet och man får inte vara full på gatan. Så hur gör man? Alla dricker ändå, folk pussas i hörnet och man sätter sej i en taxi och partayar loss till sin egna karaokestund. De är precis som hemma bara att man får vara lite diskret mellan varven. Självklart finns de som reagerar på saker, men de har vi ju hemma också eftersom alla tänker olika.

Vi får inte heller ha alkohol i lägenheten (eftersom man inte kan köpa alkohol i butik här) och en kille får inte sätta foten i våran lägenhet sålänge vi inte är gifta.... Inte ens a's pojkvän som kom med medicin fick gå innanför dörren :b

Men sålänge man inte hamnar i trubbel "så kan man göra vad man vill". Men blir de däremot trubbel, så är det riktigt trubbel!

Dubai är superfint om man är på rätta ställen, och jag älskar alla palmer! ;) men samtidigt är det en stad som växer så de knakar, vilket betyder att det är byggarbeten överallt! Jag brukar tycka att dubai är ett försök till att vara la eller vegas, men lyckas inte riiiiiktit ändå. Dubai i all ära men jag saknar LA varje dag. men det är här all the money finns. Det är vad alla säger iaf. hehe ;) 

The marina är iaf stället som känns som de "riktiga dubai". De är sjukt fint med lyxkänsla och detta är ett av de ställen som man brukar se bilder ifrån. Vi bor ca 30 minuter härifrån men de finns inte speciellt mycket att göra där, förutom att betala dubbla pris på cafeer eller restauranger.

Vi bor däremot 10 minuter från downtown och det är här alla krogar finns. Även vårt jobb. Så fast vi inte bor i världens bästa område är vi lyckliga att ha nära till klubben! :) "huvudvägen" är en rak väg med massa skyskrapor. That's it. Inte speciellt......  Mysigt? Men mäktigt. ;)

Sen finns de förstås saker att göra överallt. Shoppingmallen är utspridda med jämna mellanrum och det är i dem du kan göra allt du vill. Åka slalom, åka skridskor, paintball. You name it! :) dubai är full av möjligheter men man måste nog ge det några dagar för att förstå sej på stan. Ja kan knappt vänta att se resten, detta är bara början :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

tills vi ses igen

take care